Woningen Zuidlaren en De Groeve doelwit van insluipers en inbrekers

Woningen Zuidlaren en De Groeve doelwit van insluipers en inbrekers

In de afgelopen week zijn meerdere woninginsluipingen (3) en inbraken (2) in Zuidlaren geweest. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen.

Op vrijdag 2 juli tussen 11.30 en 13.00 uur heeft er een insluiping aan de Voorde in De Groeve plaats gevonden. Er zijn daarbij goederen weggenomen. Een nacht daarna, op 3 juli, heeft er tussen 15.00 en 16.00 uur een insluiping in een woning aan de Eltinge in Zuidlaren plaats gevonden. Er zijn daarbij verschillende goederen uit de woning weggenomen. De volgende nacht heeft er tussen 00.33 en 00.55 uur een insluiping in een woning aan de Stationsweg in Zuidlaren plaats gevonden. Ook hierbij zijn verschillende goederen weggenomen. Er is een signalement van de mogelijke dader, die met een mogelijke doos goederen is weggefietst in de richting van de Bernardlaan:

- Blanke huidskleur
- Kort opgeschoren haar
- Donker shirt met een witte overdwarse brede streep aan de voorzijde op borsthoogte
- Donkere broek
- Donkere sneakers met witte zolen
- 30 - 40 jaar
- Horloge of armband om de linkerpols.
- De man had een buikje
- De man had een sigaret in zijn rechterhand.


Tussen maandag 5 juli 12.00 uur en donderdag 8 juli 21.15 uur is er in een woning aan De Millystraat in Zuidlaren ingebroken. Een raam is daarbij open gebroken. Daarbij zijn ook goederen weggenomen. Een dag later is er tussen 21.00 uur en vrijdag 14.00 uur een woninginbraak geweest aan de Boslaan in Zuidlaren. Men is binnen gekomen door de Bulgaarse methode waarbij er een slot uit de deur is getrokken. De gehele woning is grondig doorzocht en er zijn meerdere goederen weggenomen.

Weet je meer over deze insluipingen/inbraken, heb je verdachte personen of voertuigen gezien of heb je cameras aan huis met daarop interessante beelden, dan hoort de politie dit graag via een persoonlijk bericht of via 0900-8844.

Tiplijn